150g smør/margarin
7 dl melk (byttet ut litt med vann pga lite melk, gikk fint)
50 g gjær
180g (ca 2 dl) sukker
2 ts kardemomme
ca 1 kg (1,7l) hvetemel
1 ts hornsalt
Smelt smør og bland i fingervarm melk. Rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett det tørre og elt deigen til den slipper bollen. La deigen heve på et lunt sted i minst 45 minutter. Del opp i 25 små emner og rull til små boller. Etter heves i 30 minutter. Pensles med egg, melk eller vann. Stekes.
Dette gir ca 25 passe store boller. Stekes ved 225 grader C i 7 - 10 minutter.
Disse bollene ble bakt i dag 22.1.2019. De ble fantastisk myke! Bakt med små sjokoladebiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com