Ca 12 kaker:
1 cup (US) er tilnærmet lik 2,365 dl
1 1/2 cups hvetemel
3/4 cups kakaopulver
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss + 1 ts espresso pulver
1/2 ts kardemomme
3/4 cup mykt smør
1 stort egg
1 ss melk
1 1/2 ts vanilje ekstrakt
Pisk sammen mel, kakaopulver, salt, pepper, espresso pulver og kardemomme i en stor bolle. Sett til side. Pisk smør og sukker hvitt, medium hastighet. Ca tre minutter. Tilsett egg, melk og vanilje. Reduser farten til lav. Tilsett mel blandingen til det akkurat er blandet.
Del deigen i 2 og pakk hver bit inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i minst en time eller over natt. (Maks).
Varm ovnen til 250 grader C.
Kjevle ut deigen på melet overflate. Kost bort ekstra hvetemel. Bruk en hjerteform til å presse ut hjerteformede kaker. Legg på stekebrett.
Stekes. (10 minutter eller mer). Overfør til rist for at kakene skal bli sprø.
Fyll med krem av sjokolade, krem og sukker.
2 cups kremfløte
3 ss sukker (sukkeret løses i 1/2 del av melk ved oppvarming)
sjokolade som smelter ved påhelling av varm melk med sukker.
Piskes tilslutt til krem.
Ha pisket sjokoladekrem på 1/2 parten av kakene, legg de andre kakene oppå!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com