Kake:
500 g sukker
4 egg
3 3/4 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3 ss kakao
300 g smør/margarin
Glasur:
200 g smør/margarin
7 ss sterk kaffe
2 1/2 ss kakao
3 ts vaniljesukker
375 g melis
Pynt:
ca 100 g kokos (eller forsåvidt noe annet...)
Pisk sukker og egg til stiv eggedosis. Sikt mel med vaniljesukker, bakepulver og kakao og rør det i eggedosisen vekselsvis med melken. Rør i smeltet og avkjølt smør.
Legg bakepapir i to små eller en stor langpanne og hell i røren. (Jeg bruker ikke bakepapir, men smører langpannen med smør, og strør semulegryn over så det dekken hele pannen. Genialt spør du meg!)
Stekes ved ca 200 grader i ca 30 minutter på nederste rille.
Bland de tørre ingrediensene til glasuren. Bland i smeltet smør og kaffe, og rør til glasuren er glatt. Hell den over kaken med en gang den tas ut av ovnen. Avkjøles og drysses med kokos.
Denne kaken er uhyggelig enkel å lage, og blir kjempegod!!!!
Egner seg dessuten godt til å fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com