14. desember 2010

Pizzasaus

Gjorde et lite søk etter pizzasaus i dag, og fant denne:

------

8 ferske tomater

3 scharlottenløker (eller 2 vanlige løker)
3 hvitløkbåter
1 ss seter smør
1 hånd fersk basilikum (eller 2 ss tørket)
1/2 hånd fersk oregano (eller 1 ss tørket)
1 ts salt
1 ts sort pepper
5 dl kalvfond (eller grønnsaksbuljong)
1 dl tørrt hvitvin (eller 1 dl ekstra vann)
1/2 dl hvitvinsvinæger (kanskje heter vineddik)
2 ss olivenolje
1 ts sukker
1/2 ts anisfrø

1. For et bedre resultat - fjern skalet på tomatene gjenom o legge dem i kokende vann noen minutt til skalet slipper og kutt tomatene i passe biter. (Hermetiske tomater kan brukes isteden.)

2. Kutt løken og hvitløken i små terninger og stek i seter smør sammen med tomatene.

3. Hakk basilikum og oregano og legg i pannen.

3. Tilsett salt og pepper og stek dette noen minutter, men ikke la det få farge.

4. Tilsett kalvfond, hvitvin, hvitvinsvinæger og olivenolje, og tilsett sukker og anisfrø.

5. Kok dette til det er blitt redusert til 3/4. Pass på og røre om hele tiden siden tomater gjerne brenner ved ellers.

6. Kjøl sausen og bruk etterpå på pizzaen.
Viktige ting for en lykket saus:

1. Sausen skal alltid kokes først da den blir en helt annen og smakrik saus.

2. Hvitløk og basilikum er to viktige smaker for sausen, bør alltid brukes.

3. Sukker er an annen "krydde" som anbefals siden denne runder av smaken og gir sausen en mykere smak.

4. Bruk buljong. Nordmenn bruker oftest bare vann hvilket gjør at sausen ikke smaker noe. Så, bruk alltid buljong.

-------

Den må prøves i romjula eller på nyåret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com