18. juni 2009

OREOKAKE





















(Her laget av Raquel og Morten til lille jenta sin dåp.)

INGREDIENSER:
1 pk. Philadelphia Classic (200 gr.)
1 liten boks kremfløte (3,3 dl)
2,5 dl melis
450 gr OREO kjeks
100 gr smeltet smør
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
(se om du finner mørk. Jeg brukte den med Daim)

Legg 100 gr av OREO kjeks for seg i ei skål og brekk de grovt opp i småbiter. Putt resten av kjeksene i en pose, og smuldre (knus) dem godt opp til det blir bare smuler igjen av dem (Bruk kjevla å slå med :) )Hell smulene i en bolle, smelt smør og hell over smulene. Bland dette godt sammen. Ha det i en rund springform på 24 cm i diameter. Fordel det utover og klapp det godt sammen. Bland kremost og melis med en mixer til det blir en luftig og kremet masse. Mix krem av kremfløten med sukkeret, og rør halvparten av kremen inn i ostemassen. (Ha resten av kremen i en lukket boks, og sett det i kjøleskapet til pynt av kaken.) Smør oste/krem-massen over kakebunnen, og legg oppå halvparten av de brekte kjeksbitene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskapet i 30 min. Lag sjokolademousse som anvist på pakken og rør inn de siste kjeksbitene. Smøre moussen over kaken og sett i kjøleskapet i ytterligere 1 time.

Til slutt: Legg et lag med krem over moussen, og pynt med evt. flere brekte kjeksbiter (utover de 450 gr i oppskriften) eller med sjokolade smeltet over vannbad. Kaken blir best om den får stå kaldt til dagen etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com