400g hvit fisk
1/2 ts muskat
2 ss potetmel
salt og pepper
2 dl melk evt alternativ uten melk
melkefritt stekealternativ
Saus
evt 1/2 løk
2 ss smør/margarin uten melk
3 ss hvetemel eller glutenfritt mel
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl fløteerstatning
salt og pepper + evt muskatt og karri (2 ts)
Kutt evt opp løken i små biter og smelt smør/margarin samtidig som løken surrer. Ha i mel og ha deretter i fiskekraften. Kokes i 10 minutter før fløten og krydderet haes i.
Det enkleste er å lage deigen til fiskekakene i en foodprosessor, men en stavmikser går også fint. Pass på at fisken bare er halvtint, i alle fall kald. Ha fisken sammen med krydder og potetmel i foodprosessoren. Kjør den litt. Tilsett deretter melk/melkeerstatning litt og litt til en passe tykk konsistens. Legges med to spiseskjeer over i varm stekepanne og stekes er par minutter på hver side.
Serveres med poteter og raspet gulrot.
Kilder: https://mariannmat.wordpress.com/ og
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com