De siste ukene har jeg bakt gulrotbrød til familien. Vi spiser nesten et brød pr dag (4 av 5 spiser det).
2 dl solsikke kjerner
1 dl linfrø
2 dl havregryn
1 ts salt
2 ts sukker
50g gjær
3 dl revet gulrot 3 til 4 stykker
7 dl grov sammalt hvete eventuelt bygg/rug/annet grovt mel
1 l hvetemel + litt
1 liter væske (jeg bruker melk/vann)
Heves under våte håndkler for å bevare fuktigheten. Heves minst 1 time, gjerne 2 til 3 timer.
Formes til brød og heves minst 30 minutter før steking. Ca. 190 g C i 40 til 50 minutter.
Jeg hentet oppskriften her: http://oppskrift.klikk.no/grovt-br%C3%B8d-med-gulrot/1884/
Men jeg tilsetter fiberhusk (1ss) pr deig. Det skal vistnok gjøre at brødene blir mindre smulende.
Jeg baker dobbel porsjon når jeg først baker, i hver sin bolle. Hver deig blir tre store brød.
Jeg baker dobbel porsjon når jeg først baker, i hver sin bolle. Hver deig blir tre store brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com