12-14 stk
7,5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g kaldt smør
1 stk egg
3 dl melk, gjerne kulturmelk
OSTE- OG KRYDDERSCONES
1,5 dl finrevet ost
2 ts tørket urtekrydder
SCONES MED TØRKET FRUKT
1,5 dl hakket tørket frukt (rosiner, svisker, apriskoser)
SØTE SCONES MED ROSINER
2 ss sukker
1 dl rosiner
1 ts malt kardemomme
litt perlesukker til pynt
mandelflak til pynt
SØTE SCONES MED SJOKOLADE
75 g hakket mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker
FREMGANGSMÅTE:
Scones smaker best nystekte, gjerne med syltetøy/rørte bær og litt krem eller rømme til en kopp te.
Scones (usøtede) kan også serveres til en salat eller en suppe.
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen og tilsett ønsket fyll. Ikke arbeid deigen for lenge, da kan den lett bli seig og scones tørre. Er deigen klissete tilsett resten av hvetemelet.
Ha deigen over på et melet bakebord og kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett. Eller form deigen til et rektangel ca 2 cm tykt og skjær ut firkantede scones, ca 7×7 cm.
Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i 12-15 min.
For variasjoner, tilsett foreslåtte ingredienser i deigen.
Tipset er hentet fra klikk.no
Så kjekt du vil være med på min Give Away. Lykke til!
SvarSlettØnsker deg fine høstdager :O)