Like god om ikke bedre med lys sjokolade.
Lag stoor porsjon med det samme.
150 g mørk sjokolade
50 g smør
3 ss sirup
150 gr sukker
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
3 eggehviter
75 g sukker
Hakk sjokoladen grovt og smelt halvparten over vannbad eller i mikrobølgeovnen.
Pisk smør, sirup, sukker og vaniljesukker kremet, og rør i den smeltede sjokoladen. Sikt på det tørre og vend i resten av den grov hakkede sjokoladen.
Pisk eggehvitene stive sammen med sukker. Vend marengsen i deigen.
Sett deigen med to skjeer med god plass imellom på bakepapir på stekebrett.
Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen i ca. 10 min. Pass på!
La kakene stå litt på platen en stund før de avkjøles helt på rist.
Oppbevar i tett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com