20. oktober 2008

Mørke sjokoladecookies

Like god om ikke bedre med lys sjokolade.
Lag stoor porsjon med det samme.

150 g mørk sjokolade
50 g smør
3 ss sirup
150 gr sukker
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
3 eggehviter
75 g sukker

Hakk sjokoladen grovt og smelt halvparten over vannbad eller i mikrobølgeovnen.

Pisk smør, sirup, sukker og vaniljesukker kremet, og rør i den smeltede sjokoladen. Sikt på det tørre og vend i resten av den grov hakkede sjokoladen.

Pisk eggehvitene stive sammen med sukker. Vend marengsen i deigen.

Sett deigen med to skjeer med god plass imellom på bakepapir på stekebrett.

Stek kakene ved 200 grader, midt i ovnen i ca. 10 min. Pass på!

La kakene stå litt på platen en stund før de avkjøles helt på rist.
Oppbevar i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com