30. september 2008

Semulepudding

4 porsjoner

1 l melk
90 g semulegryn
1 egg
2 ss sukker
4 mandeldråper (kan sløyfes)

Rød saus
5 dl saft og vann
ca. 10 g potetmell
itt kaldt vann

Kok opp melken. Dryss grynene i og rør til det koker. Kok grøten under lokk i 15-20 minutter, til grynene er møre.Avkjøl grøten litt og rør inn sammenvispet egg. Smak grøten til med sukker og dråper.Hell grøten i serveringsbolle eller i en form hvis den skal hvelves. Avkjøl puddingen. Dekk den med lokk så det ikke dannes hinne på den.Server puddingen med rød saus, moste bær eller tynt syltetøy. Rød saus:Rød saus kan vi lage av alle sorter bær, en sort alene eller flere i blanding. Blandet ripssaft og bringebærsaft smaker godt. Til fine desserter er saus av kirsebærsaft, jordbærsaft og bringebærsaft godt, gjerne med litt syltetøy eller bær i. Smak blandingen til. Jevn sausen med potetmel. Rør saus bør ha frisk smak uten å være for sterk. Den skal være jevn og fyldig, men ikke for tykk. Avkjøl sausen.Hell den i en mugge eller bolle og strø litt sukker over så det ikke blir snerk på den. Bruk skje i sausen hvis det er bær eller syltetøy i den. Server rød saus avkjølt, men ikke iskald.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com