1. oktober 2007

Potetgryte fra Ungarn

3 løk, 10 poteter, 1/2 rød paprika, 1/2 grønn paprika, 2 ss olje, 1 ss paprikapulver, 1/2 ts malt chilipepper, 2 1/2 dl vann, 100 g hermetiske maiskorn, 1 boks hermetiske tomater, 1 kjøttbuljongterning og 1/2 ts salt.

Løken skrelles og finhakkes før den freses blank i olje. Tilsett krydderet sammen med 1/2 dl av vannet. La vannet koke inn. Potetene skrelles og skjæres i båter, eller lag små runde poteter med et uthulerjern. Paprikaen renses og skjæres i store terninger. Potetbåtene og paprikaterningene legges i gryta sammen med de hermetiske tomatene, smuldret buljong og resten av vannet. Det hele kokes under lokk på svak varme til potetene er møre. Smak ev. til med salt og pepper. En slik gryterett er god med kylling eller annet kjøtt. Serveres med ferskt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com