Jeg har fått oppskriften på munker som min bestemor brukte. Det er koselig å se hennes håndskrift på oppskriften!
Munkene tar litt tid å steke og en trenger et spesielt type jern (munkejern) til å steke dem i.
Mamma bestilte fra jernia, se her.
Vi prøvde en oppskrift på munker med bakepulver i, men jeg synes disse med gjær i ble bedre.
3/4 l melk
75g smør
1/2 kg hvetemel
30g gjær (brukte 1/2 gjær, altså 25g)
1 ss sukker
4 egg 1 knivlodd salt
1/4 ts kardemomme
Evt epler (det har jeg ikke prøvd ennå).
Melk og smør lunkes i en kjele til det er finger varmt. Sikt melet i en bolle og rør halvparten av væsken i hvetemelet. Rør deretter i salt, sukker og egg et av gangen. Rør ut gjæren i litt melk tilsett sammen med resten av melka. Til slutt tilsettes kardemommen. Slå deigen godt og sett den deretter til heving.
Stek munker i et godt smurt munkejern. Ha i smør i hvert hull før hver steking. Snu dem ved å stikke gaffelen inn i kanten innen i fra.
Nytes med sukker. Helst litt varme. Denne oppskriften passer til 4-6 stykker. Passer med 10 til hver.
Munkene tar litt tid å steke og en trenger et spesielt type jern (munkejern) til å steke dem i.
Mamma bestilte fra jernia, se her.
Vi prøvde en oppskrift på munker med bakepulver i, men jeg synes disse med gjær i ble bedre.
3/4 l melk
75g smør
1/2 kg hvetemel
30g gjær (brukte 1/2 gjær, altså 25g)
1 ss sukker
4 egg 1 knivlodd salt
1/4 ts kardemomme
Evt epler (det har jeg ikke prøvd ennå).
Melk og smør lunkes i en kjele til det er finger varmt. Sikt melet i en bolle og rør halvparten av væsken i hvetemelet. Rør deretter i salt, sukker og egg et av gangen. Rør ut gjæren i litt melk tilsett sammen med resten av melka. Til slutt tilsettes kardemommen. Slå deigen godt og sett den deretter til heving.
Stek munker i et godt smurt munkejern. Ha i smør i hvert hull før hver steking. Snu dem ved å stikke gaffelen inn i kanten innen i fra.
Nytes med sukker. Helst litt varme. Denne oppskriften passer til 4-6 stykker. Passer med 10 til hver.
Hvor mange egg ??
SvarSlett