margarin/smør 150g
egg 3 stk
sukker 3 dl
malt kanel 1 ss
malt ingefær 1 ss
malt nellik 1 ss
rømme el kulturmelk 1 1/2 dl
stivt tyttebærsyltetøy 1 1/2 dl
natron 1 ts eller bakepulver 2 ts
hvetemel 4 1/2 dl
Til formen : smeltet margarin, siktet strøkavring eller semulegryn.
Smør og strø en avlang kakeform på ca. 2 liter.
Smelt smøret og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med håndmikser. Bland i krydder rømme el kulturmelk, tytebærsyltetøy, natron el bakepulver, smeltet margarin/smør og mel. Fyll røren i formen.
Stek på nederste rille i ca. 1 time ved 175 grader C.
La kaken stå noen minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl kaken under klede.
Holder seg i boks ca. 14 dager, i dypfryser 3-6 mnd.
Fant din fine oppskrift på Internett og kan love at det ble en god kake!
SvarSlett