400g sirup, 200g sukker, 100g smør, 4 egg, 4ts kanel, 1/2 ts kardemomme, 1/2 ts pepper, 1/2 ts ingefær, 1/2 ts nellik, 2 ts bakepulver og ca 1 kg hvetemel.
Smelt sirup, sukker og smør ved svak varme. Avkjøl og rør inn et egg av gangen. Tilsett krydderne og ca to tredjedeler av melet. Elt blandingen godt og la den stå kjølig, gjerne et par dager. Kjevle deigen ca. 3mm tykk. Legg leiven på stekeplata. Legg på tegninger for pepperkakehuset og skjær ut delene til huset. Da unngår man at delene forandrer form under flytting. Stek delene på 175 grader C i 15 minutter.
Lag til slutt trær, skigard og dyr av deig som blir til overs når alle delene til huset er skåret ut.
Lim sammen med smeltet sukker. Pynt med melisglasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com