14. juni 2011

Sitroncupcakes

Oppskrift hentet fra boka "the hummingbird bakery - kakeboken".

-Saftige og velduftende.

12 cupcakes














Du trenger:
120g hvetemel
150g sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss revet sitronskall (pluss litt til pynt) (1 sitron holder)
40g romtemperert margarin
1,2 dl h-melk
1 egg

Forvarm ovnen til 170 grader C.

Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og margarin i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.

Tilsett egget i melblandingen og visp forsiktig (bruk slikkepott for å få med rester langs kanten). Visp til blandingen er godt blandet, men ikke visp for mye.

Bruk en skje til å fylle formene 2/3 fulle (litt mer enn 2ss pr form) og stek dem i den forvarmede ovnen i 25 minutter eller til de har svampeaktig konsistens. La kakene hvile litt på brettet før de flyttes over på rist for avkjøling.

Sitrontopping:
250g siktet melis
80g romtemperert margarin
2 ss revet sitronskall
noen dråper gul konditorfarge (valgfritt)
0,25dl h-melk


Visp melis, margarin, sitronskall og konditorfarge i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett på lavere hastighet og tilsett melken forsiktig. Øk til høy hastighet når alt er blandet godt sammen. Fortsett å vispe til toppingen har en lett og luftig konsistens, minst 5 minutter. Jo lenger toppingen blir vispet, desto luftigere og lettere blir den.

Når kakene er avkjølt, påfør sitrontoppingen med en skje og punt med litt revet sitronskall.

1 kommentar:

iingvild.o@gmail.com