-Saftige og velduftende.
12 cupcakes
Du trenger:
120g hvetemel
150g sukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss revet sitronskall (pluss litt til pynt) (1 sitron holder)
40g romtemperert margarin
1,2 dl h-melk
1 egg
Forvarm ovnen til 170 grader C.
Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og margarin i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.
Tilsett egget i melblandingen og visp forsiktig (bruk slikkepott for å få med rester langs kanten). Visp til blandingen er godt blandet, men ikke visp for mye.
Bruk en skje til å fylle formene 2/3 fulle (litt mer enn 2ss pr form) og stek dem i den forvarmede ovnen i 25 minutter eller til de har svampeaktig konsistens. La kakene hvile litt på brettet før de flyttes over på rist for avkjøling.
Sitrontopping:
250g siktet melis
80g romtemperert margarin
2 ss revet sitronskall
noen dråper gul konditorfarge (valgfritt)
0,25dl h-melk
Visp melis, margarin, sitronskall og konditorfarge i en kjøkkenmaskin. Kjør på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett på lavere hastighet og tilsett melken forsiktig. Øk til høy hastighet når alt er blandet godt sammen. Fortsett å vispe til toppingen har en lett og luftig konsistens, minst 5 minutter. Jo lenger toppingen blir vispet, desto luftigere og lettere blir den.
Når kakene er avkjølt, påfør sitrontoppingen med en skje og punt med litt revet sitronskall.
Ser godt ut skal prøve det.
SvarSlett