4 eggeplommer
200 g sukker
4 dl kremfløte
2 dl melk
1 vaniljestang
75 g peanøtter
100 g sjokolade
Pisk eggeplommer og 100 g sukker hvitt. Bland inn 2 dl fløte. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i en kjele med melk.
Varm opp til kokepunktet og hell det over eggeblandingen under kraftig omrøring. Frys i en avlang form (bruk gjerne ismaskin til å fryse det ned).
Karamellsaus: Smelt resten av sukkeret til det blir gyllent. Hell i 1 dl fløte og rør rundt. Ha i peanøttene.
Smelt sjokoladen og bland med 1 dl fløte. Når karamellen har kjølnet, hell over isen og la det fryse før du heller på sjokoladesausen og fryser inn igjen.
Kilde: VG http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2163
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com