18. april 2011

Snickers-is

En gigantisk Snickers-is, nok til minst seks 
4 eggeplommer 
200 g sukker 
4 dl kremfløte 
2 dl melk 
1 vaniljestang 
75 g peanøtter 
100 g sjokolade 


Pisk eggeplommer og 100 g sukker hvitt. Bland inn 2 dl fløte. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i en kjele med melk.
Varm opp til kokepunktet og hell det over eggeblandingen under kraftig omrøring. Frys i en avlang form (bruk gjerne ismaskin til å fryse det ned).
Karamellsaus: Smelt resten av sukkeret til det blir gyllent. Hell i 1 dl fløte og rør rundt. Ha i peanøttene.
Smelt sjokoladen og bland med 1 dl fløte. Når karamellen har kjølnet, hell over isen og la det fryse før du heller på sjokoladesausen og fryser inn igjen.


Kilde: VG http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=2163

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com