15. april 2011

Brødfigurer med ost

250g hvetemel + mel til utbaking
et knivsodd salt
1/2 pose tørrgjær
1 ts honning
et knivsodd kajenepepper
1/4 ts sennepspulver (kan sløyfes)
ca 1 1/2 dl lunkent vann
50 g revet norvegia eller jarlsberg
2 ss nyrevet parmesanost

Pynt
1 egg, vispet
korinter eller rosiner
sesamfrø
valmuefrø
revet ost


Ha mel og salt i en bolle. Rør inn gjær, honning, kajennepepper og sennep, samt nok vann til å få en myk deig.

Ta opp deigen på et melet bakebord, og elt den i rundt 5 minutter - til den blir myk og smidig. Kna inn mer mel om nødvendig. Kna den revne osten gradivs inn i deigen (osten vil lage en stripeeffekt).

Form deigen til seks dyrefigurer, som du legger på bakepapir. Dekk dem løst til med et kjøkkenhåndkle og la den heve på et varmt sted i omlag 1 time, eller til dobbelt størrelse.

Pensle med vispet egg og lag øyne med korinter/rosiner. Dryss sesamfrø, valmuefrø og ost over brødene.

Stekes i formvarmet ovn i 20 minutter, eller til de er gyldenbrune. Undersiden skal avgi en hul lyd når du banker på dem. Avkjøl på rist.

Variasjon: Du kan lage brødfigurer med ost og løk ved å elte inn en ss finhakket vårløk i deigen sammen med osten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com