( 6 personer)
400 g kjøttdeig
400 g karbonadedeig
1 1/2 ts salt
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
2 ss potetmel
2 ss hvetemel
3 dl melk
4 ss havregryn
evt 1/2 finhakket løk
Smør til steking.
Rør kjøttdeigen først sammen med saltet, tilsett så pepper, mel, potetmel, havregryn, egg og melk.
Rør, så alt er blandet.
Brun saus:
50 g smør
4 ss hvetemel
1 l vann
4 terninger med kjøttbuljong
salt og pepper
4 ss ketsjup
Tyttebærsyltetøy
Smelt smøret i ei jerngryte, ha i hvetemelet. Rør hele tiden til jevningen blir brun.
Spe med vannet, og rør sausen glatt.
Ha i ketsjup og buljongterninger, smak til med litt salt og pepper.
Sett gryta til siden av platen.
Smelt smør i ei stekepanne. Ta litt vann på en spiseskje og litt i den ene hånden.
Ta en stor spiseskje med kjøttdeig, form kjøttkaka slik: Rull skjeen rundt kjøttdeigen i hånda.
Stek kjøttkakene på middels varme på begge sider, før de legges i sausen. Kok kjøttkakene i sausen på svak varme i ca 15 min.
Serveres med poteter og grønnsaker.
Kilde:
http://gryskjokkenskriverier.blogspot.com/2011/01/kjttkaker-i-brunsaus.html
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com