Her er litt tips:
Ispinne 1: Pippi strander på en sydhavsøy
2 dl gulrotjuice (kjøp på flaske, eller lag selv hvis du har juicepresse)
2 dl ananasjuice
2 dl jordbær, frosne eller ferske
Gulrot og jordbær gir denne ispinnen farge som Pippi Langstrømpes hår. Vi ser ikke bort fra at du blir litt sterk av den, også.
- Gulrot er rik på betakaroten, som blir til vitamin A i kroppen vår. Den er også fiberrik.
- Jordbær er kalorifattig og inneholder jern vitaminene C og A og antioksidantstoffet fenoler.
- Ananas er kalorifattig, og rik på vitamin A.
Ispinne 2: Knæsj pang bananas
2 dl granateplejuice
2 dl bringebær, frosne eller ferske
1 banan
- Bringebærene står for den knæsje fargen, granateplejuicen tilfører et ekstra pang med antioksidanter.
- Granatepler er svært rik på antioksidanter – bare nyper og valnøtter inneholder mer.
Ispinne 3: Grønn hverdag
½ agurk
3 modne kiwi
1 moden pære
2 dl eplejuice
Saften av en halv lime
En håndfull sitronmelisse (kan sløyfes)
Denne isen er så sunn at den fint kan serveres til hverdags. Og smaken er så god at den også egner seg for fest.
- Kiwi inneholder dobbelt så mye vitamin C som appelsin. Den har også et proteinspaltende enzym, actinidin, som er bra for fordøyelsen.
Ispinne 4: Klin kokos på mangoslang
Fruktkjøttet fra 2 mango
Saften av to pasjonsfrukt, ev. saften av ½ sitron
2 dl kokosmelk, gjerne fettredusert type
Det er ikke uten grunn at mango er en av verdens mest spiste frukter. Pass på å få med deg den gule varianten i juni. Den er modnet på treet i motsetning til den vanlige som vi får kjøpt hele året, og flys til Norge som ferskvare. Du kjenner forskjellen!
- Mango inneholder 14 prosent karbohydrater og lite stivelse, og gir derfor ikke så rask blodsukkerstigning som andre søte frukter, som bananer og epler.
Ispinne 5: Yoghurt på bærtur
2 beger Tine Nyt bringebæryoghurt
2 dl frosne bringebær
1 dl druejuice
Eller:
2 beger Tine Nyt blåbæryoghurt
2 dl frosne blåbær
1 dl druejuice
- Blåbær er en av våre største naturlige kilder til antioksidanter. Ekstrakter fra blåbær sies også å kunne forsinke aldringsprosessen og gjøre hjern en klarere.
- Bringebær er rik på antioksidanter, og kan ha en virushemmende virkning.
- Yoghurt og kesam er gode kilder til protein.
Ispinne 6: Ole Brumm går bananas på honningjakt
½ honningmelon
1 banan
Denne er like søt som bjørnen selv. Populær blant de minste.
Bonus: Vannmelon på pinne
¼ vannmelon
2 dl jordbær, ferske eller frosne
en håndfull mynteblader (kan sløyfes)
Liker du denne? Prøv gjerne å fryse kuler av vannmelon på spyd. Latterlig lett, og grusomt godt.
10 iskalde tips
1 Av og til er litt nok. Lag minipinner i et isbitbrett! Bruk gjerne rester av smoothie eller juice. Sett i en cocktailpinne før isen er helt frossen.
2 Bruker du frossen frukt, korter du frysetiden. Isbitbrett fryser på en times tid.
3 Frosne smoothieblandinger har skyhøy kilopris. Frys ned bær og fruktbiter selv – det sparer du mye på.
4 Alt som smaker godt, smaker bedre som is. Prøv deg fram til din favorittkombinasjon!
5 Det er ikke vanskelig å lage en lollipop: Fyll formen en tredjedels full med én farge, og frys. Hell på neste farge, sett i ispinne, og frys. Hell på resten, og frys igjen.
6 Vil du lage kuleis av sorbet? Lag en tykk smoothie av kun frukt (ikke juice) og frys i en boks. Rør om av og til under innfrysning, for å unngå at den krystalliserer seg. Kjør eventuelt i en blender før servering hvis du vil ha en mykere konsistens.
7 Du trenger ikke ispinneformer for å lage morsom is. Hvorfor ikke invitere på isteselskap? Her har vi brukt bittesmå dukkekopper. Server med like liten skje.
8 Jo mer væske du har i smoothien, jo hardere blir smoothisen. Har du lite væske, blir den mykere og mer kremet i konsistensen, som sorbet.
9 Vil du lage sunn softis? Jo, det går an: Sett favorittyoghurten din i frysen i et par-tre timer (avhengig av mengden). Rør av og til. Ta ut før den er helt frossen, og kjør i blenderen. Jukse litt? Sett en ispinne i en liten barneyoghurt, frys og server.
10 Glad i sjokolade? Mørk sjokolade er en smakfull kilde til antioksidanter, som hjelper immunforsvaret.Smelt sjokoladen i vannbad, dypp ispinnen i sjokoladen og frys i formen igjen.
Kilde: http://www.klikk.no/foreldre/foreldreogbarn/article581812.ece
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com