
Dette trengs til et brød:
25 g gjær, 100 g margarin, 3 dl melk, 1 ts salt, 2 ts oregano, basilikum eller blandete krydderurter, 8-9 dl hvetemel
25 g gjær, 100 g margarin, 3 dl melk, 1 ts salt, 2 ts oregano, basilikum eller blandete krydderurter, 8-9 dl hvetemel
Pensling: 25 g smeltet margarin og 2 ts krydder som over.
Smuldre gjæren og bland ut med litt temperert væske. (Smeltet margarin og melk ca 37 grader). Ha i de andre ingrediensene og det meste av melet. Elt deigen til den slipper bollen og strø over litt mel. La heve i ca 30 min.
Elt inn resten av melet og del deigen i ca 21 emner. Legg 14 runde boller nederst i to rader i en brødform, og tett sprekkene øverst med de siste 7 bollene. Husk å smøre formen. Pensle og strø på krydder. La brødet etterheve ca 30 minutter.
Elt inn resten av melet og del deigen i ca 21 emner. Legg 14 runde boller nederst i to rader i en brødform, og tett sprekkene øverst med de siste 7 bollene. Husk å smøre formen. Pensle og strø på krydder. La brødet etterheve ca 30 minutter.
Stekes ved 200 grader i ca 15-20 minutter.
La formen stå en liten stund før brødet legges på siden på en rist. Bør spises ferskt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com