1. oktober 2013

Søtt med stevia

Kopi fra klikk.no http://www.klikk.no/helse/dinlavkarbo/oppskrifter/article806096.ece

Sjokolademousse

(4-6 porsjoner)
200 mørk sjokolade 70-86 %
4 eggeplommer
2 ts Steviosasukker
4 eggehviter
3,5 dl kremfløte
Krem til pynt
Smelt sjokoladen i vannbad. Pisk eggeplommene sammen med Steviosasukkeret. Tilsett sjokoladen og rør jevnt. Stivpisk eggehvitene og tilsett de forsiktig i sjokoladerøren. Pisk fløten til krem og rør den inn i sjokoladeblandingen. Fyll opp dessertglass med moussen og la stå kjølig i 2-4 timer. Pynt med krem, bær eller litt frukt.

Bringebærkake

Bunn:
140 g mandler
2 egg
3 dadler
Mal mandlene sammen med dadlene i en kjøkkenmaskin med kniv til en finhakket masse. Pisk eggene luftig og rør inn i mandelblandingen. Ha deigen over i en bakepiapirkledd form, 20x30 cm, og stek den på 175 grader i ca 15 minutter. Avkjøles.
Fyll:
300 g bringebær
10 gelatinplater
3 dl kesam
3 dl yoghurt naturell
3 måleskjeer Steviosapulver
0,5 ts vaniljepulver
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke. Mos bærene med en stavmikser og tilsett Steviosapulver. Varm opp bærmassen og tilsett gelatinplatene slik at de løses opp. Visp sammen kesam, yoghurt og vaniljepulver til en jevn masse, som deretter røres inn i bærblandingen. Fyllet fordeles jevnt over kaken, som settes kjølig til den er stivnet. Pynt gjerne med bær.

Eplekake

200 g meierismør
4 ss Steviosasukker
3 egg
220 g speltmel, finsiktet
2 ts bakepulver
2 syrlige epler
2 ss kanel
2 ss Steviosasukker
50 g mandler, hakkede
Rør inn Steviosasukker i mykt smør og tilsett eggene mens du pisker godt. Sikt og bland deretter i melk og bakepulver. Hell deigen i en smørsmurt form (20-23 cm). Skrell eplene og skjær dem i skiver, cirka 0,5 cm tykke. Rør sammen kanel og Steviosasukker og fyll i en liten pose. Tilsett eplebitene og rist posen slik at alle eplene blir dekket av sukker/kanel. Trykk deretter epleskivene ned i kaken i sirkler, og strø over hakkede nøtter. Stek på 175 grader på nederste rille i cirka 1 time.

Fyldig sjokoladekake

300 g nøtter (mandler, valnøtter eller hasselnøtter)
200 g mørk sjokolade, 70-86 %
1 ss kakaopulver
4 måleskjeer Steviosapulver
125 g kokosolje
125 g meierismør
6 eggeplommer
6 eggehviter
Lag mel av nøttene, mørk sjokolade og kakaopulver i en kjøkkenmaskin. Smelt og bland kokosfett og smør sammen med Steviosapulver. Rør deretter inn eggeplommene, en om gangen, før kakao/nøtteblandingen blandes i. Til slutt stivpiskes eggehvitene, som vendes inn i massen. Hell blandingen i en smurt form (20-23 cm), som er dekket med bakepapir i bunnen. Stek ved 190 grader i cirka 50 minutter. Avkjøl og ha eventuelt over glasur, for eksempel smeltet sjokolade.

Jordbærcupcakes

6 stk
120 g speltmel, fint
0,5 ts johannesbrødkjernemel
2 ts bakepulver
50 g smeltet smør
50 g mascarpone
2 egg
3 ts Steviosasukker
100 g bær (jordbær/bringebær) i biter
Topping:
100 g mascarpone eller annen nøytral smøreost
50 g jordbær
2 ss Steviosasukker
Alt moses med en stavmikser.
Bland alt det tørre i en bolle. Visp sammen egg og Steviosasukker. Tilsett smøreost. Vend inn med en slikkepott, det tørre med det våte, og ha i bær forsiktig til slutt. Fyll formene (silikonmuffinsformer eller papairformer) og stek på 190 grader i 15-20 minutter. Ha toppingen i en sprøytepose og lag fint mønster på toppen av cupcaken. Pynt med kakepynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com