16. september 2013

Brytebrød med rug

Denne har jeg i dag laget for andre gang. For nå var det tomt i fryseren. Jeg har spist disse selv, da de ble litt for grove for barna. To slike med egg var en helt super lunsj!

Varm 3dl melk til 37 grader. Vei opp gresskarkjærner, solsikkekjærner, linfrø og sesamfrø (50g hver) i en bolle som kan varmes i mikro eller vannbad. Tilsett melken og la stå i minst 15 minutter.

Bland mel i bakebollen (ny bolle). Hvetemel (350-400g), rug (fin) (150g), rug (grov) (150g).

Varm opp 4,5 dl vann til 37 grader. Rør ut gjær (50g), salt (1/2ts) og litt honning (1ss).

Bland nå alt i den store bakebollen og elt deigen sammen. Kan godt være ganske klissete.

Dekk en langpanne med bakepapir og ha deigen utover. La heve i 45 minutter.

Skjær over deigen i rutemønster med kniv/pizzaskjærer. Ha på vann, så fester den seg ikke så lett i deigen.

La heve videre i 45 minutter.

Stekes ved 200 grader i 25 til 35 minutter. Mine har vært ferdige ved ca 30 minutter.

Deles opp og fryses gjerne.

Kilde:
http://trinesmatblogg.no/2012/01/16/brytebrod-med-rug/
Orginaloppskrift: 1/2 pakke gjær. + 25g kruskakli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com