14. mai 2011

Hjemmelaget fransk vaniljeis


4 eggeplommer
¾ dl sukker
3 ¾ dl fløte
1 vaniljestang
ørlite salt
Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. 
Kok opp fløten med frøene fra vaniljestangen. Ha i en liten klype salt. Hell blandingen over eggedosisen og bland det godt.

Sett bollen med iskremrøren over en kjele med kokende vann. Rør med en treskje hele tiden til kremen tykner, ca. 10 – 12 minutter. Sett bollen i kaldt vann til røren stivner.
Hell isrøren i porsjonsglass eller i kaffekopper. Sett dem i fryseren i ca. 6 timer.

Pynt med friske bær eller grovhakket sjokolade – M, Non stop eller Daim er en klar favoritt. 
Smakstilsettning:
– Hakk After Eight og rør inn i vaniljeisen.
– 500 g rensede jordbær i en matmølle.
– Prøv deg frem med :
Hakkede nøtter, grovhakket sjokolade – prøv sjokolade med kokos, marsipan, gelé, karamell eller hva som er din sjokoladefavoritt.
– Barna synes helt sikkert det er stas med en skikkelig skattekisteis – hakk opp seigmenn, lakrisbåter, sjokolade eller noe annet av barnas favorittgodteri. Prøv tyrkisk pepper for den saks skyld. Det blir en skikkelig isbombe.

Kilde: http://www.mamma.no/content/istid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com