22. mars 2011

Bananmuffins

Oppskrift hentet fra "Barnemat" teknologisk forlag (150 oppskrifter med sunn og velsmakende mat for barn).

Disse muffinsene er spekket med gode, naturlige råstoffer. De egner seg godt i matpakken og som en rask frokost!

60g hvetekim
3 dl melk
125 g hvetemel
1/2 ts  salt
1 ts bakepulver
60g smør/margarin
60 g sukker
1 egg
2 moste bananer
100 g rosiner

-Bløtlegg hvetekim i melken i 10 minutter. Sikt sammen mel, salt og bakepulver.

-Rør margarin og sukker hvitt og rør deretter inn egget. Rør skiftvis inn en skje hvetekim og en skje melblanding. Bland forsiktig inn most banan og rosiner.

-Fyll 12 papirformer halvfulle med blandingen. Stek ved 180 grader i 30 minutter.

-Kan fint fryses.

Næringsinnhold: Rik på fiber, folat, jern, kalsium og B-vitaminer inkl. B12.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com