26. september 2007

Creme Brulee-pai

Paibunn:
200gr hvetemel
70 gr smør
80 gr sukker
1/2 ts vaniljesukker
1 lettpisket egg

Del smøret i terninger og smuldre det inn i melet til det blir "brødsmulekonsistens". Rør inn sukker og vaniljesukker. Lag en grop i blandingen og hell i egget og bland deigen sammen. Gni deigen sammen til den blir jevn. Da samler du den til en ball og pakker den i plast. Legg i kjøleskap.

Fyll:
2 dl kremfløte
0,5 dl melk
4 eggeplommer
30 gr sukker
1 ts vaniljesuker
2 ss ekstra sukker til glasur

Pensle en paiform på 20 cm med smeltet smør (helst en med løs bunn). Kjevle deigen til en ca 3 mm tykk rund leiv, sett formen i kjøleskap i ca 30 minutter.

Blindstek bunnen i 10 minutter på 190 grader. (Blindsteking: legg et bakepapir over deigen og fyll ris eller tørkede erter oppå. La det steke slik. Dette gjøres for at paibunnen skal holde seg flat. )

Ta bort papiret med ertene/risen og stek videre i 5 - 10 min. Avkjøl på rist. Skru ned ovnen til 120 grader. Kok opp fløte og melk. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Tilsett fløtemelken i eggeblandingen og sil den ned i tertebunnen. La det steke i 45 min eller til fyllet er fast. Avkjøl terten.
Før servering: Forvarm grillen, strø sukker over fyllet.Dekk paikanten med aliminiumsfolie (om ikke blir den svart) og sett paien under grillen til sukkeret er karamellisert.
Server med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com