8. august 2007

Seikarbonader på gammelt vis


500 – 600 g seifilet, uten skinn og ben, 1 ts salt, 1 ss potetmel, 1 ss hakket gressløk½ ts pepper, ca. 1 dl melksmør/margarin og olje til steking


Stuede gulrøtter og sukkererter:2 store gulrøtter, 100 g sukkererter, 2 dl vann, ½ ts salt, 1 ss hvetemel, 1 dl matfløte.•


Skjær fisken i strimler og mal dem grovt med saltet, på kvern eller i kjøkkenmaskin.Rør inn potetmel, gressløk og pepper og spe med melk til en fast farse. I kjøkkenmaskin kan alt has i og mikses samtidig.Form 8 store karbonader og stek dem i en blanding av smør/margarin og olje. Bruk middels varme så de blir pent brune samtidig som de blir gjennomstekte.


Rens og skjær gulrøttene i små terninger, strimle sukkerertene. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra, men ta vare på det. Visp sammen hvetemel, fløte og grønnsakvann. La sausen småkoke i 4 – 5 min. Tilsett grønnsakene og la dem bli ordentlig varme.


Server seikarbonadene med stuede gulrøtter og sukkererter, samt kokte poteter.



Kilde: http://www.godfisk.no/


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com