
Reinsdyrhakk med potetlokk
-En rask og enkel rett av reinsdyrkjøtt.
Besøk: Terese med samboer
400 g reinsdyrhakk (kvernet reinsdyrkjøtt)
2 ss margarin til steking
1 stk. rød paprika
1 stk. løk
1 stk. grønn squash evt. agurk
2 dl kjøttkraft eller buljong
1 beger kremost med urter
1 ts salt ½ ts pepper
8 stk. potet
1 dl revet hvitost
2 ts tørkede urter
Slik gjør du:
1. Fres reinsdyrhakk i varm panne.
2. Tilsett finhakket løk, paprika og squash. Hell over kraft/buljong og tilsett kremosten. La osten smelte og rør slik at alt blir godt blandet. Smak til med salt og pepper.
3. Hell alt over i en ildfast form.
4. Skrell og del potetene i skiver. Legg potetene over reinsdyrhakket, slik at det dekker alt. Dryss over hvit ost og krydderurter.
5. Stekes på 175° C ca. 30-40 minutter til potetene er møre og osten er gyllen. Server med godt brød.Retten kan også lages med lokk av potetmos.
-En rask og enkel rett av reinsdyrkjøtt.
Besøk: Terese med samboer
400 g reinsdyrhakk (kvernet reinsdyrkjøtt)
2 ss margarin til steking
1 stk. rød paprika
1 stk. løk
1 stk. grønn squash evt. agurk
2 dl kjøttkraft eller buljong
1 beger kremost med urter
1 ts salt ½ ts pepper
8 stk. potet
1 dl revet hvitost
2 ts tørkede urter
Slik gjør du:
1. Fres reinsdyrhakk i varm panne.
2. Tilsett finhakket løk, paprika og squash. Hell over kraft/buljong og tilsett kremosten. La osten smelte og rør slik at alt blir godt blandet. Smak til med salt og pepper.
3. Hell alt over i en ildfast form.
4. Skrell og del potetene i skiver. Legg potetene over reinsdyrhakket, slik at det dekker alt. Dryss over hvit ost og krydderurter.
5. Stekes på 175° C ca. 30-40 minutter til potetene er møre og osten er gyllen. Server med godt brød.Retten kan også lages med lokk av potetmos.
Kilde: Matprat.no http://www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=7257&mnu1=&mnu2=
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com