26. september 2019

Potet og gulrotsuppe

Dette var vår middag i går.

1 gul løk (2 hvis små)
2 fedd hvitløk
1 ss olje til steking

4 til 5 poteter
4 gulrøtter
1/2 søtpotet (hele hvis den er liten)

1 ts karri
8 dl vann
2 ss grønnsakbuljong

Løken deles og stekes på middels varme et par minutter. Skru ned varmen mens du kutter resten av ingrediensene til suppa.

Poteter, gulrøtter og søtpotet deles i terninger og tilsettes løken. Tilsett deretter karri, vann og buljong.

La suppen koke i ca 15 minutter, til potetene er møre. Kjør suppa jevn med en stavmikser.

Server med nystekte rundstykker, brød eller flatbrød.

Tilsett evt:

Litt vårløk, gressløk og litt sitron.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com