25. april 2013

Fiskesuppe med kokosmelk

Jeg fant denne gode oppskriften på fiskesuppe her: http://www.mamma.no/mat/familievennlig-familiemeny

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks (4 dl) kokosmelk
  • 6 dl vann
  • 1 fisk/grønnsaksbuljongterning, kraft eller tilsvarende mengde fond
  • 3 gulrøtter
  • 3 vårløk
  • salt
  • 300 g fiskepudding i terninger (uten melk blant annet på Bunnpris)
  • 300 g laksefilet
(Noe modifisert)


  • Skrell hvitløkfeddet og løken og finhakk begge deler. Ha det i en tykkbunnet kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og det dufter godt.

  • Ha kokosmelken, vannet og buljongen i kasserollen og kok opp. Mens det koker opp, skreller du gulrøttene og deler dem i fyrstikktynne staver. Først deler du gulrøttene i passe lengde, én gulrot i to biter på langs, bruker å passe, så skjærer du tynne skiver, som så igjen blir til staver. Gjenta med vårløken, og ha alle stavene oppi kasserollen.


  • Smak til med salt. Hvor mye du må ha, avhenger veldig av hvor salt buljongen eller kraften din er. Kok opp og la det hele småkoke i 3–4 minutter.

  • Fjern eventuelt skinn og bein på fiskefiletene før du deler dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ha dem i suppa. La temperaturen komme opp mot kokepunktet igjen og la den ligge på den temperaturen i 7–8 minutter til fiskebitene er gjennomvarme.

  • Klipp evt opp litt koriander og dryss over suppa ved servering. 
  • Ha gjerne litt godt brød ved siden av. Jeg serverte med hjemmebakte rundstykker.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com