Fordeig:
5 dl vann
200g lettkokte havregryn
100g havrekli
-Bland sammen og elt godt for hånd eller i kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete. La stå under plast på benken i ca 30 minutter.
5 dl lunken melk
1 pakke gjær
1/2 dl soyaolje
1 kg hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
egg til pensling, havregryn til pynt
Varm melken og rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett alle ingredienser med melet til slutt. Jeg byttet ut litt (ca 150 g) av hvetemelet med sammalt hvete, fin. Sluttdeigen kan være litt klissete, jeg tilsetter hvetemel til deigen slipper hele bollen i kjøkkenmaskinen.
La heve under plast i 45 minutter. Del deigen i passe emner til dine brødformer. Jeg fikk to store brød og 4 rundstykker sist gang.
La etterheve i ca 30 minutter og skru på ovnen midtveis.
Pensle brødene med vann, melk eller egg. Strø over havregryn.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225 grader C i 30 til 40 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com