Oppskriften gir 16 store pannekaker
Pannekakerøre:
4 egg
2,5 dl sammalt hvete
1 dl havregryn
3,5 dl hvetemel
1 l melk
1/4 ts salt
2 ss soyaolje
2 ss olje til steking
Blåbærmiks: 1/3 blåbærsyltetøy, 2/3 frosne blåbær
Tomatsuppe:
1 løk
1 rød paprika
1 ss olivenolje
5-6 ss tomatpure
2 bokser (800 g) hermetisk tomat
1 fersk tomat
1 ts buljongpulver (eller 1 terning)kjøtt- eller grønnsaksbuljong
125 g yoghurt
1 ss maisenna,
60 g kokt skinke,
2-3 dl vann
salt og pepper
Pannekakerøre:
4 egg
2,5 dl sammalt hvete
1 dl havregryn
3,5 dl hvetemel
1 l melk
1/4 ts salt
2 ss soyaolje
2 ss olje til steking
Blåbærmiks: 1/3 blåbærsyltetøy, 2/3 frosne blåbær
Tomatsuppe:
1 løk
1 rød paprika
1 ss olivenolje
5-6 ss tomatpure
2 bokser (800 g) hermetisk tomat
1 fersk tomat
1 ts buljongpulver (eller 1 terning)kjøtt- eller grønnsaksbuljong
125 g yoghurt
1 ss maisenna,
60 g kokt skinke,
2-3 dl vann
salt og pepper
Blåbærmiks: Bland blåbærsyltetøy med tinte bær. Du kan også bruke bare blåbærsyltetøy, om du ønsker det.
Tomatsuppe: Surr løk, paprika og den ferske tomaten hakket i småbiter sammen med oljen i en gryte et par minutter. Ha i de hermetiske tomatene og tomatpureen, vann og buljong. Kok i 5-10 min.
Kjør suppen til en jevn masse med stavmikser, ha i skinken og litt yoghurt. Suppen kan gjøres mildere ved å spe med melk. Dette gir 1,5 l suppe.
Kilde: VG
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
iingvild.o@gmail.com