27. februar 2008

Karamellpudding

4-6 porsjoner.

Karamell: 75 gr sukker
Puddingen: 50 gr sukker, 2 dl kremfløte, 4 dl H-Melk, 1 vaniljestang og 4 egg.
Pynt: 1,5 dl kremfløte.

Brødform, 1 1/2 liter. I vannbad i stekeovnen ved 200 grader og deretter ved 125 grader i ca 2 timer.
Glassering: Ha sukkeret (75 g) i formen og brun det direkte på middels varm plate til sukkeret er smeltet. Kok opp fløte, sukker (50 g) og melk sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen. Rør forsiktig inn de lett sammenvispede eggene. Sil blandingen i formen. Sett langpannen i forvarmet ovn og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full. Sett formen i langpannen og skru ned varmen etter 10 minutter. La puddingen stå til den har stivnet. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en vætet skje. Avkjøles til neste dag.
Hvelv puddingen på et fat med kant. Pynt med vispet krem eller server den ved siden av.
Oppskriften er fra tine.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

iingvild.o@gmail.com