Sider
▼
21. september 2011
Ostekake med bringebær
200g smør
250g søt havrekjeks (digestive kjeks)
Kjeksen hakkes (i en bolle, knuste med potetmoser) i smuler og smøret smeltes og røres sammen med kjeksen. Ha i en rundt form og sett i kjøleskapet.
Ostelag:
1 pakke bringebærgele
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
125 - 200g kremost (Tine Kremost naturell)
100g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Løs geleen i vannet og la det avkjøles.
Visp resten untatt kremfløten som først vispes til krem og deretter blandes i. Tilsett geleen til slutt.
Ha dette på kjeksbunnen og avkjøl på nytt.
300g frosne bringebær (tint på forhånd)
1 pakke bringebærgele
2,5 dl bringebærsaft/vann
La avkjøles før den haes på kaka.
Ikke løsne kaka før den er helt ferdig. La stå ute en stund før den skal skjæres i. Da er det lettere å løsne bunnen fra fatet.
skall bringebæa blandes med geleen når den er kald eller skall den legges på kaken kaken først?
SvarSlettHei! takk for kommentar. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg gjorde, lurer på om jeg hadde de oppå kaka.
SvarSlettDet kan være en del vann i bringebærene når de er frosne, dette er greit å få bort.